https://www.facebook.com/OmadaDIEXODOS

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα άλλη μια συνάντηση με εφήβους στο Στέκι μας!

 Τα παιδιά παρουσίασαν τους εαυτούς τους , αναγνώρισαν το σπουδαίο και μοναδικό πρόσωπο που έκρυβε το μαγικό κουτί, σχεδίασαν το δικό τους t shirt  αποτυπώνοντας σε αυτό δικά τους στοιχεία, "είδαν " τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των άλλων και πήραν τα βραβεία τους!

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και σας υπενθυμίζουμε ότι η ΔΙΕΞΟΔΟΣ φέτος πραγματοποιεί μηνιαίες συναντήσεις με εφήβους αναπτύσσοντας κάθε φορά θέματα που απασχολούν αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 ( θα σας ενημερώσουμε με δελτίο τύπου και οδηγίες δήλωσης συμμετοχής)

Παιδιά να μην ξεχνάτε ποτέ το σημαντικό πρόσωπο που είδατε στο μαγικό κουτί και να θυμάστε πάντα τα λόγια του Μπουκαι:

".....Είσαι φτιαγμένος από ταλέντα, σοφία και αγάπη. Είσαι όλα όσα αναζητάς, τα έχεις όλα μέσα σου.

Ποτέ δεν μας χαρακτηρίζει αυτό που μας κάνουν οι άλλοι, μας χαρακτηρίζει αυτό που επιστρέφουμε εμείς στους άλλους.

Αν έχω την πεποίθηση ότι δεν αξίζω, τότε το υποσυνείδητό μου θα κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει αυτή μου την πεποίθηση. Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τις  περιοριστικές μας πεποιθήσεις, γιατί μας κοστίζουν πολύ πόνο. Οι πεποιθήσεις μας γίνονται συναισθήματα, τα συναισθήματα γίνονται συμπεριφορές, οι συμπεριφορές φέρνουν αποτελέσματα. Για να αλλάξουμε τα αποτελέσματα που παίρνουμε από τις πράξεις μας, χρειάζεται να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις που έχουμε.

Αντί να ζητάμε την αποδοχή από τους γύρω μας, χρειάζεται να δώσουμε εμείς οι ίδιοι την αποδοχή στον εαυτό μας, όχι όταν θα αποκτήσουμε χρήματα, όχι όταν θα πετύχουμε εκείνο ή το άλλο, αλλά ΤΩΡΑ έτσι όπως ακριβώς είμαστε αυτή τη στιγμή, να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και αν το κάνουμε αυτό, τότε και οι άλλοι γύρω μας θα αρχίσουν να μας δείχνουν την αποδοχή τους""























ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ!

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, «Καλλ...