https://www.facebook.com/OmadaDIEXODOS

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΕΞΟΔΟΣ- ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ

 

 


                ΔΙΕΞΟΔΟΣ- ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ

                      Αγαπητοί αναγνώστες  σας καλωσορίζουμε στη στήλη της εθελοντικής ομάδας ΄΄ΔΙΕΞΟΔΟΣ΄΄ Αιγίου  μέσω της  οποίας κάθε 15 ημέρες θα σας παρουσιάζουμε άρθρα, σκέψεις , προτάσεις και προβληματισμούς  μας  που σχετίζονται με τη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας.

                   Η εθελοντική  μας ομάδα υφίσταται στο Αίγιο από το 1998 υπό την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας ΄΄Καλλίπολις΄΄ το οποίο είναι υπεύθυνο για την καθοδήγηση  και την εκπαίδευση των εθελοντών.

                 Πρόκειται για ομάδα έργου και όχι θεραπευτική. Οι εθελοντές προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και έχουμε διαφορετικές εμπειρίες αλλά μας ενώνουν κοινές σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμοί που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας.  Το Στέκι της ομάδας μας βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αιγίου όπου συναντιόμαστε κάθε 15 ημέρες και είναι ο χώρος όπου κυρίως η ομάδα υλοποιεί τις δράσεις της τα τελευταία χρόνια.

                 Οι δράσεις μας αφορούν τον υγιή πληθυσμό ,  στοχεύουν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και απευθύνονται σε παιδιά , γονείς , οικογένειες αλλά και σε όλη την κοινότητα.

Πρόληψη σημαίνει ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων εκείνων που βοηθούν το άτομο να βρει θετικές διεξόδους στη ζωή του, να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματά του, χωρίς να καταφεύγει στη χρήση ουσιών, καθώς και άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών.

                 Στα πλαίσια της φιλοσοφίας του Κέντρου Πρόληψης  που είναι η αναζήτηση τρόπων για να σχετιζόμαστε, να κατανοούμε και να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον μέσα από την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη χαρά και τη συνεργασία  παρέχουμε τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούν τις δράσεις μας  για διασκέδαση, επικοινωνία, δημιουργία, προβληματισμό, ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων, συνεργασία, ενίσχυση των ανθρωπίνων σχέσεων και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, αξίες και ανησυχίες.

                Για τη φετινή χρονιά οι δράσεις που έχουμε προγραμματίσει αφορούν τα  παιδιά ,τους γονείς , την οικογένεια  αλλά και όλη την κοινότητα και θα ενημερώνεστε μέσω αυτής της στήλης  , δελτίων τύπου ή και μέσω της σελίδας μας στο face book με όνομα Ομάδα Εθελοντών Αιγίου ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

               Παρόλο που επικρατούν  ιδιαίτερες συνθήκες  και απαγορεύσεις  λόγω της πανδημίας,   εμείς οι εθελοντές επιλέξαμε να μην αναβάλλουμε την υλοποίηση του έργου μας  . Είναι σημαντικό για εμάς  να μην χάσουμε την επαφή μας ως άνθρωποι και τη συνοχή μας ως κοινότητα. Είναι σημαντικό για εμάς να προσφέρουμε στην κοινότητα μια διέξοδο επικοινωνίας ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να χαμογελάμε  και να αντιμετωπίζουμε με θετικό πρόσημο τη ζωή και να συνταξιδέψουμε με εσάς και αυτή τη χρονιά.

Η επαφή και η επικοινωνία μας θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες μέσω αυτής της στήλης και σε μηνιαία βάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΔΗΚΕΠΑ , αλλά και μέσω της σελίδας μας στο face book. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ΄΄ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ’’  για τη δωρεάν παραχώρηση της στήλης και τη ΔΗΚΕΠΑ για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στην πλατφόρμα της. Ευχαριστούμε και εσάς που συμμετέχετε στις δράσεις μας και εμπιστεύεστε την ομάδα μας και το έργο της.

΄΄Σκέψου  Θετικά ….Καθώς η ζωή έχει πολλά μονοπάτια να είσαι έτοιμος και για τα δύσκολα και για τα εύκολα…..

                         Σκέψου Θετικά και μπροστά σου θα εμφανίζονται μόνο τα εύκολα

 

Οι Εθελοντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ!

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, «Καλλ...